Nissan 100NX - onderdelen

Voor het verkrijgen van onderdelen voor de Nissan 100NX, is tot op de dag van vandaag, voldoende aanbod. Het is wel even opletten als je met tuning aan de slag wilt of als je de gelukkige bezitter bent van één Nissan 100NX 2.0 gti. Want voor tuningsmogelijkheden, ben je al snel genoodzaakt om uit te wijken naar minder bekende leveranciers en daarom is het handig om het wereldje al op voorhand één beetje te kennen, alvorens over te gaan tot het doen van één aankoop. Voor onderdelen met betrekking tot tuning, is het bijvoorbeeld, vrij lastig, om betere remschijven te vinden. Oók, de gehanteerde prijzen kunnen sterk verschillen. Wat handig is om te weten, door de hoge prijs van nieuwe schokbrekers bij de Nissan dealer, is het aantrekkelijk om gelijk tuning schokbrekers te gaan zoeken, omdat dit bijna altijd wel één lagere prijs heeft. [Dat geldt óók voor remschijven bij zowel 1.6 als 2.0, èn één complete koppeling set voor de Nissan 100NX 2.0.

Voor de Nissan 100NX 2.0, is het zaak om op te letten, dat één leverancier, jou géén onderdelen voor één Nissan 100NX 1.6 aanbiedt, omdat hun systeem niet bekend is met de 2.0 versie van de Nissan 100NX. Evengoed, is het voor de Nissan 100NX 1.6 bezitter, raadzaam, om op te letten, dat de onderdelen onderling uitwisselbaar zijn tussen de 90PK sterke GA16DS versie van de Nissan 100NX 1.6, of de 102PK sterke GA16DE versie van de Nissan 100NX 1.6. Voor het verkrijgen van één nieuwe accu, is het één goed plan om ten alle tijde, te gaan voor één 60 Ampère accu. Het verschil tussen de accu's voor de drie verschillende Nissan 100NX modellen, is slechts 5 ampère. Eén wat oudere auto zal wat beter kunnen starten met één massakabel èn dynamo welke niet meer nieuw zijn, doch, door dat kleine verschil, zal de dynamo ook géén problemen ondervinden met het continu opladen van de accu.

Nissan 100NX schokbrekers

Wanneer je bij de Nissan dealer één aankoop doet, is het raadzaam om vooraf overeenstemming te bereiken over de gehanteerde prijs. Bestelde onderdelen kunnen normaal gesproken, niet geretourneerd worden, en het is mij opgevallen dat bij één Nissan dealer, bepaalde onderdelen één vrij hoge prijs hebben en dat daarentegen, andere onderdelen weer één prijs hebben, dat je jezelf zult afvragen hoe dat mogelijk is. Om één voorbeeld te noemen, het bevestigingsmateriaal bij één Nissan 100NX; twéé beugeltjes waar de hoedenplank op rust; deze raken doorgaans defect. De prijs van nieuw bevestigingsmateriaal is zo goedkoop, dat zèlf voor één andere oplossing gaan, niet zinvol meer is. Wat jij óók zou moeten weten, doordat het aanbod van Nissan 100NX de afgelopen paar jaar vrij scherp is afgenomen [dit is inzichtelijk bij ons geworden, op basis van vrij verkrijgbare data van het RDW kentekenregister], zijn er in 2017, ongeveer 700 Nissan 100NX kentekens geregistreerd als voertuig, geschikt voor de openbare weg. Omdat de Nissan 100NX gebaseerd is op de Nissan Sunny, is het aannemelijk dat vitale onderdelen nog wel leverbaar zullen zijn via de Nissan dealer. Denk daarbij aan, dynamo, radiator, remblokken. Echter, onderdelen zoals één lakstift, koplamphuis, bekleding, zullen op één gegeven moment, niet meer bijgemaakt worden door Nissan. Het is dààrmee één interessante gedachte, want; onderdelen zoals; accu, bougies en oliefilter, zullen wèl leverbaar blijven, want; Nissan, heeft deze onderdelen óók bij andere modellen toegepast, en, welke nog langer leverbaar waren dan tot en met 1996. Echter, één radiatorslang, zal gevormd moeten worden voor de Nissan 100NX zèlf en één radiatorslang van één Nissan Sunny zal echt niet goed passen. Het is aan te nemen dat deze onderdelen nog wel even leverbaar zullen zijn, maar óók één uitlaatsysteem of sierlijsten [niet vitaal maar wèl belangrijk in cosmetische zin], zullen nog wel even door Nissan geleverd kunnen worden.