Nissan 100NX - algemene informatie


Eén Nissan 100NX kopen
Nissan 100NX onderdelen
Het brandstof verbruik van de Nissan 100NX

Nissan 100NX 1.6 [GA16DE] (injectie versie)
Nissan 100NX 1.6 [GA16DS] (carburateur versie)
Nissan 100NX 2.0 gti [SR20DE] (injectie)

OBD [On-board diagnostics] (OBD-I)

In het bovenstaande menu kun jij bepalen over welke Nissan 100NX jij meer te weten wilt komen, en bevatten deze pagina's veel opmerkingen, tips en wetenswaardigheden, welke jou kunnen helpen bij het maken van de juiste keuzes om één geschikte Nissan 100NX te vinden. Voor de Nissan 100NX onderdelen geldt dat het internet de aangewezen plek is om na te gaan wat er beschikbaar is, èn je zou zo kunnen zien dat het onderlinge prijsverschil erg fors kan zijn. Het loont dus de moeite om er wat tijd aan te besteden. Bij het aankopen van één Nissan 100NX is het belangrijk om vast te stellen, in hoeverre je daar dan géén werk of kosten aan zult hebben. Ben je niet van plan zèlf dingen te gaan repareren; wat verder gaat dan één paar wissers, remblokken of banden, dan is het zaak om één Nissan 100NX in één goede technische staat te vinden. Hobbyisten, kunnen er voor kiezen om wat geld in hun zak te houden bij de aanschaf om zèlf dingen op te lossen. In de meeste gevallen is dat lonend. Echter, óók hobbyisten, met name hobbyisten met kennis en ervaring van één ander merk èn model voertuig, kunnen bij deze webpagina en op het forum van de Nissan 100NX Club, kennis nemen, van waar op gelet zou moeten worden.

Er zijn drie varianten leverbaar geweest, bestemd voor de Nederlandse markt. Hoewel er in België één paar Nissan 100NX zijn gesignaleerd, welke géén katalysator aan boord hebben, zijn de overige verschillen te verwaarlozen. Het is wèl belangrijk om het verschil tussen één carburatie en injectie motor te kennen. Hobbyisten zullen de carburateur lang niet altijd even eenvoudig vinden, en zouden dààrom één injectie model kunnen prefereren. Echter, één Nissan 100NX 1.6 GA16DS [carburatie motor], met weinig kilometers en niet noemenswaardige roestvorming, komt zo nu en dan in de verkoop terecht. Mensen welke vooral willen genieten van de rijdeigenschappen van de Nissan 100NX zouden mede dààrom hun voorkeur kunnen uit laten gaan naar één Nissan 100NX, welke van zichzelf al, géén of weinig problemen heeft. Voor de Nissan 100NX 2.0 gti geldt, dat er meer opgelet moet worden omdat met één snellere motor, kleine technische mankementen één grotere invloed kunnen hebben op het rijdgedrag van de Nissan 100NX. Oók dient overwogen te worden of de meerkosten van; onderhoud èn verbruik, voor lief worden genomen.

Als je van plan bent om zèlf onderhoud en reparatie uit te voeren, dan is de Nissan 100NX géén slechte keus. De aanschafprijs valt meestal mee, en onderdelen zijn over het algemeen betaalbaar te verkrijgen. Daarbij, is het rijplezier dat je krijgt van één zomerse dag met targa dak, bijna nergens anders te krijgen voor één vergelijkbare prijs, want ook in die gevallen, is het aanbod beperkt geworden. Mocht je al weten wat één Nissan motor uit die tijd voorstelt, dan heb je wellicht nog géén kennis gemaakt met 'On-board diagnostics'. Het is mogelijk om de Nissan 100NX uit te lezen, met één laptop. Dáármee kan je in één oogopslag zien, of de motor de juiste waarden inleest, of dat er wat aan verbeterd zou mogen worden. Mocht je niet over alle kennis beschikken, kom dan eens naar ons forum, want dààr is voldoende kennis om jou op weg te helpen.